Lestypen

Techniekles (Lescodes: TI, TA, TB)

(vanaf 12 jaar; A, B, C niveau)
Klassiek ballet is een goede basis voor jazzdans. In de techniekles leer je klassieke danspassen. Aandacht gaat uit naar een juiste lichaamshouding en juist spiergebruik zodat je de bewegingen extra goed leert uit te voeren. Het doel van de les is om leerlingen te leren om dmv. zelfanalyse een vertaalslag te maken van het klassieke ballet naar andere dansvormen. Techniekles is verplicht voor showgroep- en selectieleerlingen.

Algemene Dansante vorming (adv)/ Kinderdans (Lescodes: JKA en JKB)

(groep 1 t/m 4 BO/Basis Onderwijs)
Deze les maak je kinderen vertrouwd met alle elementen van de jazzdans. Muziek, ritme, concentratie, klassieke danstechnieken, jazzdansbewegingen, expressie, samenwerken. Naast het educatieve doel staat de persoonlijke beleving en het dansplezier van het kind centraal.

Jazzdans

kinderlessen (jazz) : (lescodes: JKC en JKD)

Jeugd en tieners (lescode: JA)

(Vanaf groep 5 BO; A, B en C niveau)
Een les begint met een warming up, bestaande uit rek, conditie, danstechnische en concentratie oefeningen.

Het lesuur wordt afgesloten met een combinatie (dans). Het doel is om iedereen een plezierig, inspannend en vooral ook leerzaam lesuur te geven. Uiteraard wordt de inhoud van de les afgestemd op leeftijd, ervaring en niveau.

Peuterdans (lescode PE)

Bedoelt voor de allerjongsten. Alle elementen van dans, in de breedste zin van het woord, worden op een speelse manier gebruikt om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met diverse vormen van bewegen. Deze les is nieuw in het seizoen 2018-2019, en start bij voldoende inschrijvingen.

 

Streetdance/HipHop en Breakdance (Lescodes streetdance/hiphop: ST1, ST2, ST3 Lescodes breakdance: BR-i, BR1, BR2)

De lesopbouw is hier niet zo uitgebreid als bij de jazzdans. Uiteraard is een gedegen warming up belangrijk voor het los en warm maken van de spieren. Maar het accent bij deze lessen ligt heel duidelijk bij het aanleren van hiphop en breakdance bewegingen.

 

Jazzdans (jong)volwassenen (lescodes JB/modern jazz, TS/jazz)

Jazzdans kent een gedegen opbouw van een les: warming-up, grondwerk, diagonaal (oefeningen door de ruimte) en afsluitend een danscombinatie. Qua inhoud werkt de JB vanuit de modern jazz en de TS meer vanuit de traditionele jazzdans.