Lestypen

KLASSIEK BALLET/TECHNIEKLES

TA/TB- maandag 17.30-18.30u

(vanaf 12 jaar; A, B, C niveau)
Klassiek ballet is een goede basis voor jazzdans. In de techniekles leer je klassieke danspassen. Aandacht gaat uit naar een juiste lichaamshouding en juist spiergebruik zodat je de bewegingen extra goed leert uit te voeren. Het doel van de les is om leerlingen te leren om dmv. zelfanalyse een vertaalslag te maken van het klassieke ballet naar andere dansvormen. Techniekles is verplicht voor showgroep- en selectieleerlingen.

JKC+ Kinderklassiek-donderdag 15.30-17.00u

Dit is een nieuwe les waarbij op een speelse manier de beginselen van klassiek ballet wordt onderricht. Je leert de verschillende bewegingen en namen van de voornaamste ballet bewegingen. Dit is een les geschikt voor “kleine prinsesjes”….!! (start bij voldoende belangstelling) Het balletgedeelte duurt ongeveer een half uurtje, verder is de les een mix van jazzdans, en vrije bewegingen door de ruimte, de les wordt afgesloten met een eenvoudige danscombinatie. (er zijn verschillende pauzes in deze les)

 

JAZZDANS EN MODERN-JAZZ

JKC+ – groepen 5 en 6/PO-donderdag 15.30-17.00u 

Dit is een vervolg op de lessen van de JKA en JKB en richt zich op jazzdans. Er is nog wel een speels karakter in de les, maar er wordt ook gewerkt aan een technische basis en er wordt iedere les een dans aangeleerd.

JA Modern Jazz-dinsdag 19.00-20.00u

(A, B en C niveau)
Een les begint met een warming up, bestaande uit rek, conditie, danstechnische en concentratie oefeningen.

Het lesuur wordt afgesloten met een combinatie (dans). Het doel is om iedereen een plezierig, inspannend en vooral ook leerzaam lesuur te geven. Uiteraard wordt de inhoud van de les afgestemd op leeftijd, ervaring en niveau.(geschikt voor tieners, jong volwassenen)

TS Jazz Volwassenen-maandag 19.45-20.45u

Jazzdans kent een gedegen opbouw van een les: warming-up, grondwerk, diagonaal (oefeningen door de ruimte) en afsluitend een danscombinatie. Qua inhoud werkt de JA vanuit de modern jazz en de TS meer vanuit de traditionele jazzdans.

ALGEMENE DANSANTE VORMING (adv)

JKA/JKB –  groepen 1 t/4 PO dinsdag 15.30-16.30u

Deze les maak je kinderen vertrouwd met alle elementen van de jazzdans. Muziek, ritme, concentratie, klassieke danstechnieken, jazzdansbewegingen, expressie, samenwerken. Naast het educatieve doel staat de persoonlijke beleving en het dansplezier van het kind centraal.

 

STREETDANCE  HIPHOP  BREAKDANCE

ST1- streetdance/hiphop-beginners-vrijdag 16.30-17.30u

ST2-streetdance/hiphop-intermediate-vrijdag 18.30-19.30u

ST3-streetdance/hiphop-gevorderden-vrijdag 19.30-20.30u

BR1/BR2-breakdance-vrijdag 17.30-18.30u

De lesopbouw is hier niet zo uitgebreid als bij de jazzdans. Uiteraard is een gedegen warming up belangrijk voor het los en warm maken van de spieren. Maar het accent bij deze lessen ligt heel duidelijk bij het aanleren van hiphop en breakdance bewegingen.

 

SPECIALE GROEPEN EN TEAMS

INDIGO+ maandag 17.30-19.45u

INDIGO+ is de nieuwe benaming voor de groep(en) die extra voorstellingen doen namens dansschool Indigo Jazz, apart van de jaarlijkse eindvoorstelling. In het verleden werden deze groepen selectie-/showgroepen genoemd, later crews. Dit geldt óók voor de streetdance- en breakdancegroepen die extra optredens doen.

Om met INDIGO+ mee te doen, moet je door jouw docent uitgenodigd worden, en voor leerlingen die verleden jaar in de INF en INC dansten is de combinatieles techniek/repertoire een vereiste.

 

DT-Demo Team/Evolution-donderdag 19.30-21.30u

Net zoals INDIGO+ is dit een dubbeluur, waarbij getraind wordt voor wedstrijden en optredens. De stijl is hiphop en deze les is alléén toegankelijk via een auditie…!! Geplande wedstrijden o.a.: WKYCD (We Know You Can Dance), SONEO, UDO.

 

DIVERSEN

 

FE-Female-dinsdag 20.00-21.00u

Deze les is gecentreerd rond het “vrouwelijke “dansen. Het staat je vrij om dit op hakken te doen of sneakers. In deze les krijg je techniek aangeleerd en choreo’s. (geschikt voor tieners, jong volwassenen, volwassenen)

NIEUW SEIZOEN 2021-2022

FC-Floorwork contemporary-dinsdag 18.00 -19.00u

Het accent bij deze les ligt letterlijk op de vloer, en de bewegingen die op de vloer gemaakt kunnen worden. Hierbij ligt de nadruk op de stijlen modern en urban. Behalve de aandacht voor de techniek die hiervoor nodig is wordt er ook gewerkt aan een choreografie.

 

SJ-Show Jazz- vrijdag 20.30 – 21.30u

Bij deze les wordt een combinatie gemaakt van showdance en jazz, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van het dansen op hoge hakken. We nemen hierbij een kijkje in de showbizz wereld…!!