MASTERCLASSES JAZZDANCE WINCKY HOEDT

Na een afwezigheid van bijna 20 jaar start Wincky Hoedt weer met jazzdans-lessen in Amsterdam onder de noemer: MASTERCLASSES JAZZDANCE.

Deze lessen zijn bedoeld voor (ex)dansers, docenten, studenten van dansvakopleidingen en gevorderde amateurdansers.

De afgelopen jaren heeft Wincky zijn aandacht besteed aan het professionaliseren van zijn stichting: Colors Amsterdam Dance Theater (CADT). Met CADT heeft hij diverse theaterproducties gemaakt gericht op jeugd en jongeren, vaak in coproductie met verschillende theaters en organisaties. Zijn samenwerking met Michiel Bollinger (tekstschrijver, regisseur en dramaturg) heeft o.a. de volgende producties opgeleverd: “AnderZ” (met Theater Cosmic, en Kunstweb/Amsterdam), “Poef” (met Stichting Stap/Theater De Liefde), “Truth or Dare” (Stichting Stap/Theater De Liefde), “House of Fear” (Kinetisch Noord, Kunstweb/Amsterdam). De producties werden ondersteund door workshops waarbij de aandacht lag op de diverse disciplines die in de voorstellingen werden gebruikt: dans, muziek, zang/rap en vormgeving.

Verder heeft Wincky de leiding over een amateur-dansschool in Baarn: Indigo Jazz. Met de selectiegroepen van deze school heeft hij opgetreden door het hele land: o.a. Aids Memorial Day, Open Bak Engelenbak, Bijlmertheater, Sportgala Soest, Beverwijk/Centrum voor de Kunsten etc.

Wincky HoedtWincky heeft les gegeven en choreografieën gemaakt voor verschillende scholen en dans- vakopleidingen in binnen- en buitenland o.a.: Helen LeClerq Studio, ADC/Amsterdam, AHK/Amsterdam, Dansacademie Rotterdam, Fontys/Tilburg, Crea/Amsterdam, Universiteit van Groningen, Barry Stevens Dance Unlimited, New York City Dance School/Stuttgart, Cologne Dance Center/Keulen, Tanzwerkstatt Ehehalt/Marbach, Academie voor Kleinkunst/Amsterdam.

Met de MASTERCLASSES JAZZDANCE wil Wincky de jazzdans weer op de kaart zetten, en onderzoeken in hoeverre deze dansstijl “nog leeft” onder dansliefhebbers. Bij genoeg respons voor de lessen wil hij in een later stadium proberen te komen tot een jazzdans-productie met leerlingen die zich voor deze lessen aanmelden.

Locatie:

Dans Studio Carmen (v.a. 12 maart 2016)

Korte Papaverweg 14

1032 KB Amsterdam

13.15 – 14.45u

routebeschrijving: https://www.google.nl/maps/dir/”/dansstudio+carmen/@52.3939718,4.8415622,12z/data=!3m1!4b1!4m8!4m7!1m0!1m5!1m1!1s0x47c6084e1629123b:0xe25fdaab395c9bfa!2m2!1d4.9116017!2d52.3939925

Via onderstaande link kan je je inschrijven voor de MASTERCLASSES JAZZDANCE. (wordt per maand gepubliceerd). Kosten per les van 90 minuten: € 15,-. Vermeld naam, email en telefoon/mobiel.

Inschrijfformulier