ANDERZ (1999)

Danstheater voor jong en oud
Choreografie: Wincky Hoedt
Teksten en dramaturgie: Michiel Bollinger
Componist: Alberto Klein Goldewijk
Vormgeving: Maartje Jaspers

“Want jij bent anders, anders dan de anderen
en hoe kan je ook veranderen?
Jij bent toch anders, anders dan de anderen?”

“AnderZ” is een swingende voorstelling van ongeveer een uur, waarin het publiek kennis maakt met verschillende soorten dans: van breakdance, jazzdance en klassiek ballet tot moderne theaterdansvormen. De bewegingen gaan over in theateracts met tekst, al dan niet gezongen door de elf performers. De muziek is van Alberto Klein Goldewijk.

“AnderZ” speelt zich af in een feestruimte (disco?). Het publiek zit om de dansvloer heen.

” Zijn wij allemaal gelijk of juist anders en uniek? “

Deze vraag ligt ten grondslag aan de voorstelling. “AnderZ” beschrijft een aantal situaties, waarin degenen die zich gewoon noemen, de ander als anders ervaren. Geweld lijkt vaak het enige antwoord op buitenbeentjes.

“Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg
Om er op af te stappen is het nog te vroeg…
Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg,
Om het uit te schreeuwen is het nog te vroeg…”

Performers:

Jacky Andrews, Cindy Bienemann, Naomi Brenkman, Nuria Castells, Stanley Doorn, Wim Gast, Eefke Heitbrink, Sasker Polman, Alan Razzak, Ilka Recker, Ruud Souhoka, Farida van den Stoom, Standish de Vries, Isabelle Massé.

De pers over “AnderZ”:

“AnderZ is een amusante productie afgestemd op jongeren. Een bonte revue en een bruisend statement van Colors Amsterdam Dance Theatre.” (Jan Baart in “Dans”, april 1999)

“Het is een heel kleurige dansgroep die zich via “AnderZ” manifesteert. Solo’s en groepen wisselen elkaar af en maken er een boeiend kijkspel van.” (Ria Beerlage in Weekkrant Suriname, maart 1999)

Bekijk de foto’s van “AnderZ”.