CKV en educatieve-Projecten CADT

Culturele en kunstzinnige vorming (afgekort tot CKV, soms Cultureel Kunstzinnige Vorming genoemd) is een vak dat op Nederlandse middelbare scholen wordt gegeven sinds de invoering van de tweede fase. Het werd vanaf het schooljaar 1999 / 2000 ingevoerd in de bovenbouw van havo en vwo. Per 1 augustus 2003 is het vak ook ingevoerd op het vmbo. Het vak is een kennismaking met allerlei kunstvormen en is bedoeld om de jeugd bekend te maken met Kunst.

Stichting CADT heeft binnen haar educatieve afdeling diverse mogelijkheden ontwikkeld waarbij leerlingen via het CKV-vak kunnen kennismaken met verschillende vormen van DANS.

Hierbij ligt de nadruk op de jazzdans, maar ook streetdance en breakdance behoren tot de mogelijkheden. Hierbij een voorbeeld van een project geschikt voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs:

WIE BEN IK?

Wie ben ik? Is een educatief project voor de groepen:

7 en 8 (bo), groep 1 (vo), en is een onderschoolse activiteit.

“Word jij onze nieuwe ster? Maar wie ben jij dan? Laat maar eens zien wat jij kan! Wat zijn jouw sterke kanten, kan je dansen, zingen of is er iets anders waar jij goed in bent? Het COLORS-Team wil weten of er werkelijk zoveel talent in Nederland is. Stel jezelf de vraag: WIE BEN IK?, en wij helpen jou je droom te realiseren! Een make-over in 4 delen…”

WIE BEN IK? Is opgezet als een auditieshow (denk hierbij aan “So you think you can dance”, “Idols”, “X-Factor” etc.) waarbij leerlingen hun eigen creativiteit kunnen laten toetsen door het Colors-Team. Het Colors-Team bestaat uit 3 dansdocenten (jazzdans, streetdance/hiphop en breakdance) en 1 zangdocent. Na de auditieronde worden er 4 groepen geformeerd die onder leiding van een vakdocent werken aan de verbetering van hun eigen werk. Hierna komen de 4 groepen samen en worden alle stukjes in 1 voorstelling gegoten, die wordt gepresenteerd aan leerkrachten, ouders en andere leerlingen.

Info en prijzen:

Stichting Colors Amsterdam Dance Theater (CADT)

Tel.: 020-6627310

e.: email hidden; JavaScript is required